Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Amsterdam Oost - Diemen

Amsterdam Oost - Diemen

Adres bijeenkomst

Huis van de Buurt ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30, Diemen

Contactgegevens

Dirk van den Born
E.: dirkvandenborn@gmail.com

Over ons

De Thich Nhat Hanh Sangha in Amsterdam-Oost/ Diemen is opgericht in 2016. Wij oefenen in Mindfulness meditatie en in hoe dit toe te passen in ons dagelijks leven. Wij gaan hierbij uit van de lessen van de Zenleraar Thich Nhat Hanh. Deze lessen krijgen mede vorm door de huidige leraren van Plum Village (het klooster in de Dordogne, Frankrijk opgericht door Thich Nhat Hanh) en het EIAB (European Institute of Applied Buddhism in Waldbröl, Duitsland). De sangha heeft een open karakter, waarin iedereen welkom is.

Onze activiteiten

De sangha komt wekelijks samen op maandagavond. Inloop vanaf 19:30. Aanvang 19:45 (stipt). De bijeenkomst duurt tot 21:15. Vaste onderdelen zijn meditatie, een korte inleiding uit één van de lessen/ boeken van Thich Nhat Hanh, loopmeditatie, een kleine theeceremonie en dharmadelen. De derde maandag van de maand is er geen theeceremonie, maar drinken we na afloop gezamenlijk een kopje thee.

Data bijeenkomsten 2023: iedere maandag met uitzondering van de maandagen in de middelbareschoolvakanties van Noord Nederland.      

Hoe kan je meedoen?

Geïnteresseerden zijn welkom op de eerste maandagavond van iedere maand. We vragen je dan om je vooraf aan te melden (middels een e-mail naar Dirk van den Born: dirkvandenborn@gmail.com ). Zo kunnen wij kort kennis met je maken, kun je vragen stellen en geven wij je informatie geven over het verloop van de avond. Ervaring met mediteren of met de achtergronden van het boeddhisme is niet nodig. Ervaring met het zitten in de meditatiehouding is niet nodig, want er zijn ook stoelen. Wil je van te voren al wat meer weten over de groep en de meditatieavonden, neem dan contact op met:  Dirk van den Born ( dirkvandenborn@gmail.com). 

Je bijdrage is naar draagkracht, ongeveer 3 tot 5 euro per avond. Voor de kosten van huur, thee ed. Wat we overhouden wordt jaarlijks via St. Leven in Aandacht gedoneerd aan een project ‘kinderen naar school’ in Vietnam.