Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Meditatie, moed en boeddhistische psychologie

Zeist

Adres bijeenkomst

Burgemeester van Tuylllaan 54 Zeist

Contactgegevens

Bert van Hees
G.: 06-36 38 30 10
E.: berthees@live.nl

Over ons

Van september tot juli komt onze groep bijeen op donderdagavonden, twee maal per maand. De groep beoefent vormen van meditatie (zit loop lig beweeg) en ieder deelt over de beoefening in het dagelijks leven.

We praktiseren de meditatievormen en aandachtsoefeningen van Thich Nhat Hanh. We gebruiken werk van Thay, Brach, Kornfield en anderen.

Wat is meditatie? Meditatie is niet een plek om je te verstoppen of om op je gemak te raken, maar een plek om met je leven om te gaan zoals dat zich ieder moment aan je aandient. 

Wat is spiritualiteit? Het is de uitdrukking van ons diepste streven. Wat we het liefste willen in en met ons leven. Onze meditatie is een oefening om ons bewust te worden van ons gehele zelf, ons hart en de diepste waarheid van ons leven. Als je echt contact hebt met wat je werkelijk wilt, kun je concrete afspraken met jezelf maken. Bijvoorbeeld elke dag een maaltijd aandachtig eten. Aandachtig opscheppen, kijken, kauwen, ruiken, slikken etc. Wees niet te gemakkelijk of te snel met het maken van je voornemens, hou het simpel zodat je het volhoudt en tegelijk zowel de vreugde als de voldoening voelt als je je aan je voornemens houdt.

Begeleid door Bert van Hees. De bijeenkomsten zijn in Zeist. Er zijn plaatsen vrij in onze groep die een max. heeft van 8 deelnemers.

Onze activiteiten

We beoefenen meditatievormen (zit-, loop-, bewegings- en objectmeditatie), lezen teksten en delen ervaringen. Inzet is contact maken met denken, voelen, emoties, vreugde en pijn en wijs omgaan met wat je ervaart.

Kosten: Er geldt een bijdrage van 5 euro's per maand. 

Hoe kan je meedoen?

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Bert van Hees via berthees@live.nl