Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

09 oktober 2020

Nieuw kinderboek over mindfulness ‘De hemel dat ben jij’

Als je geraakt bent door mindfulness en je merkt welke voordelen het in je leven kan brengen, dan denk je wellicht ‘was ik daar maar vroeger mee begonnen!’. De kunst om met vriendelijke aandacht in het moment aanwezig te zijn is een essentiële levenskunst, zeker in deze hectische tijden. Het vermogen om contact te maken met jezelf, te vertragen om een betere keuze te kunnen maken en je niet door automatische reacties te laten beheersen, wat zou het fijn zijn om dit als kind al te leren. Wat fijn om al vroeg in je leven met je emoties te leren omgaan en te leren veerkrachtig in het leven te staan. Wat fijn om al vroeg in je leven te beseffen dat je verbonden bent met de wereld en hoe belangrijk het is om voor elkaar te zorgen.

Hoe plant je een zaadje van mindfulness bij je kinderen? Natuurlijk door het zelf te beoefenen en het via je houding uit te dragen. Maar ook door mindfulness echt een plaats te geven binnen je gezin. Bijvoorbeeld zoals Thay het zo ontroerend beschrijft met het voorbeeld van de ‘ademkamer’ in zijn boek ‘Elke stap is vrede’, een kamer waar iedereen van het gezin welkom is om tot rust te komen en de gong van vrede te laten klinken. Samen leven en samen oefenen.

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig en onbevangen, precies wat je nodig hebt om mindfulness te leren. Om die nieuwsgierigheid te prikkelen schreef Koen Vande Velde het boek ‘De hemel dat ben jij’. Het richt zich tot kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het bevat talrijke oefeningen om kinderen te helpen mindfulness en meditatie te ontdekken en ook korte inspirerende teksten over aandacht, vriendelijkheid, compassie, bewust leven. Ook goed leren zorgen voor jezelf en elkaar en onze verantwoordelijkheid om onze planeet te beschermen komen aan bod. Het is bovendien mooi geïllustreerd door Greet Verbiest. Het kan een aanzet zijn om samen te beginnen oefenen…

Auteur: Koen Vande Velde, Mindfulness trainer bij samma.be
Uitgever: Boekengilde | juli 2020 | Nederlands | Hardcover | 52 pagina’s

Bestel het bij Boekengilde of Bol.com

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden