Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

27 februari 2023

Online beginnerscursus 'Leren mediteren' vanaf 4 april

Altijd al willen mediteren maar nooit begonnen? Of: wel begonnen maar gestuit op hindernissen, zoals lastig een goede zithouding te vinden of struggles met gedachten (teveel) en gevoelens (heftig)? Dan is deze online beginnerscursus misschien iets voor jou. Ervaren beoefenaar Peter van Leeuwen geeft begeleiding.

Goed kunnen zitten en lopen. Met aandacht kunnen zitten en lopen is de basis van elke beoefening. Hiermee kunnen we leren ons op ons gemak te voelen in het hier en nu. Het is een vaardigheid waarmee we ons, in welke situatie we ons ook bevinden, hoe druk we ook zijn, op ons gemak kunnen voelen. Ook als de wereld om ons heen turbulent is kunnen we ons veilig voelen, want we zijn thuis. Ook als we overweldigd worden door innerlijke emotionele stormen, hebben we een weg om thuis te komen.

In deze meditatiecursus staan we uitgebreid stil bij de praktische kant van meditatie. Zitten op een kussen of stoel lijkt zo makkelijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Door de basis van het zitten, ademen en lopen goed uit te leggen, en hiermee te oefenen, hopen wij de deelnemers vertrouwen te geven in hun beoefening, zodat zijn uiteindelijk zelf hun eigen meditatieleraar kunnen worden. We hebben aandacht voor de juiste houding, waar de adem te voelen, wat te doen met afleiding, hoe om te gaan met denken, emoties of onprettige sensaties in het lichaam. Hierbij gebruiken we o.a. vormen die gebruikt worden in Plum Village.

Data, tijden en thema's:

 4 april  19:00-20:30 u  Adem: In, uit, diep en langzaam
 11 april  19:00-20:30 u  Adem: Kalm, rustig, glimlach en laat los
 25 april  19:00-20:30 u  Lichaam: Huidig moment, wonderschoon moment
 2 mei  19:00-20:30 u  Lichaam: De geest gaat alle kanten op
 9 mei  19:00-20:30 u  Lopen: Op dit pad loop ik in vrede
20 mei 10:00-15:00 u Oefendag: Adem, je leeft!

Meer informatie en aanmelden

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden