Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

23 maart 2022

Lid worden van de Orde van Interzijn

Al meer dan tien jaar heeft de Orde van Interzijn voor Nederland en Vlaanderen (OI) een traject waarin sanghaleden die de 14 aandachtsoefeningen willen gaan aannemen begeleiding krijgen van ervaren ordeleden. Vorig jaar kon er door alle coronamaatregelen geen nieuw traject gestart worden, maar nu kan het weer!

Het OIAG-traject

Dit traject wordt het OIAG-traject genoemd (orde van interzijn aspiranten en kennismakers groep). Eerst wordt er deelgenomen als kennismaker, en dan, na -tenminste- een jaar, als aspirant. In dit traject wordt met elkaar de 14 aandachtsoefeningen, in relatie tot het dagelijks leven bestudeerd. De ervaringen daarmee worden gedeeld.
Er wordt aandacht besteed aan hoe je de bel uitnodigt, een ceremonie of een loopmeditatie begeleidt en hoe je een dag van aandacht organiseert. Het is een kleine greep uit wat er gezamenlijk met veel aandacht, concentratie en plezier geoefend wordt. 

 Er zijn ieder jaar vier weekend-ontmoetingen (drie à vier dagdelen), waarvan hopelijk steeds meer weer live. Daarnaast wordt er ook deelgenomen aan de twee OI-weekenden die jaarlijks plaats vinden. 

 Het programma start weer

Vorig jaar konden er door alle coronamaatregelen dus geen nieuwe sanghaleden opgenomen worden, maar nu kan het weer. Het programma 2022/2023 start in november, maar opgeven kan vanaf nu tot uiterlijk 1 juli. 

Opgeven

Alle gegevens en het in te vullen aanmeldingsformulier kan je hier vinden.