Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

10 april 2023

Lid worden van de Orde van Interzijn?

Een nieuwe lente en een nieuw geluid: “wel eens over gedacht Ordelid te worden?” “het kan weer….”

Al meer dan twaalf jaar heeft de Orde van Interzijn (OI) voor Nederland en Vlaanderen een OIAG-traject (OI Aspiranten en kennismakers Groep), waarin sanghaleden die de 14 aandachtsoefeningen willen gaan aannemen begeleiding krijgen, eerst als kennismaker, en dan na -tenminste- een jaar, als aspirant.

Samen met elkaar en met enkele ordeleden worden de 14 aandachtsoefeningen bestudeerd in relatie tot je dagelijks leven, en de ervaringen daarmee worden gedeeld. Hoe je de bel uitnodigt, een loopmeditatie of een ceremonie begeleidt, hoe je een dag van aandacht organiseert: het is een kleine greep uit wat er gezamenlijk met veel aandacht, concentratie en plezier geoefend wordt. Er zijn ieder jaar vier weekend-ontmoetingen (van ieder vier dagdelen met een overnachting).

Daarnaast woon je ook de twee OI-weekenden die jaarlijks plaats vinden bij. In 2022/2023 bestaat de groep uit drie aspiranten en 13 kennismakers. Het grote verschil in aantal hangt samen met de coronaperiode.

In 2023/2024 is er plaats voor 6 nieuwe kennismakers. Het programma start altijd in november, maar opgeven kan vanaf nu tot uiterlijk 1 juli. Ben je geïnteresseerd? Alle gegevens en het in te vullen aanmeldingsformulier vind je hier.