Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

24 augustus 2023

Lopen in vrede voor vrede. Nu ook in Meppel

Sinds januari 2023 lopen we in Meppel elke 2e zondag in de maand om 10 uur in vrede voor vrede. We oefenen de energie van vrede en compassie voor onszelf en alle levende wezens op onze planeet aarde.

Als wij op dit moment in staat zijn om werkelijk in vrede en vrijheid te lopen dan zullen onze ‘nakomelingen’ in de toekomst - waarin vrede en vrijheid en de rijkdom van moeder aarde niet vanzelfsprekend zijn - kunnen profiteren van onze oefening. Door mindful te lopen kunnen we samen de energie opwekken van vrede en geluk.

We beginnen meestal met een korte tekst van Thich Nhat Hanh en sluiten af met een gedicht. We lopen het hele jaar rond in elk weertype, samen en in stilte, met aandacht voor elke voetstap, onze adem en de zintuiglijke indrukken van het moment.

"Met elke stap die we zetten kunnen we een belofte doen
om werkelijk aanwezig te zijn en zorg te dragen voor onszelf,
elkaar en de aarde in dit moment"

Een ieder die zich aangesproken voelt om in aandacht te (leren) lopen en zo een steentje bij te dragen aan vrede en verbondenheid is welkom. Je hoeft je niet aan te melden.

Wanneer: Elke 2e zondagochtend van de maand om 10 uur (duur ongeveer 45 minuten)

Locatie: De theekoepel in het Wilhelminapark in Meppel (op loopafstand van het NS station Meppel). Wilhelminapark 52, aan de kant van het Zuideinde / Werkhorst en de brug over Reest

lopenvredemeppel

Aanmelden: Niet nodig
Kosten: Geen
Voor vragen: carienolbers@gmail.com