Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

26 oktober 2022

Meditation Flashmob for Climate Action in Amsterdam

Op 6 november, de eerste dag van de VN Klimaatconferentie, vindt in Amsterdam een meditatie flashmob voor klimaatactie plaats, welke door jongerenbeweging Wake Up wordt georganiseerd. Samen zitten en zingen om mindfulness en compassie te cultiveren, ten einde onszelf, elkaar en alle wezens te helen en te beschermen. 

LET OP: de flashmob is verplaatst naar het plein bij het Eyemuseum

Reden voor het verplaatsen is een anti-demonstratie op de Dam. Wake Up: "If we are not careful, our seeds of division and despair are watered everyday. Change needs action. Please join us to cultivate compassion and peace. Together we can be the change we want to see in this world. " flashmob

De kracht van samen mediteren en zingen 

De zomer ligt net achter ons, maar nog vers in ons geheugen staat het extreme weer – van zinderende hittegolven tot uitzonderlijk hevige regenval – dat zorgde voor duizenden doden en miljoenen ontheemden over de hele wereld. De situatie is meer dan urgent. 

In deze moeilijke tijden verlangt eenieder van ons naar een betere wereld. Maar een gevoel van machteloosheid en onzekerheid over wat te doen overheerst. Thich Nhat Hanh (Thay) is zonneklaar: er is een ding dat binnen onze macht ligt om te veranderen: onze geest. De manier waarop we kijken, zien en denken bepaalt elke keuze die we maken, van de kleine alledaagse zaken tot onze reactie in crisissituaties. 

In reactie op deze impasse, organiseert Wake Up Amsterdam een meditatie flashmob op de Dam op 6 november, de eerste dag van de VN klimaatconferentie. Met de intentie om de kracht van samen mediteren en zingen te benutten en uit te dragen. Voor de vrede en gezondheid van onze planeet en al haar bewoners. Kom je ook?

Iedereen is van harte welkom; alle leeftijden, levenspaden, geloofsovertuigingen, mate van (on)ervarenheid met meditatie. Samenkomen voorbij verdeeldheid is ons doel. 

Praktische zaken

Waar: Plein bij Eye museum, Amsterdam. 
Wanneer: 14:00 uur, zondag 6 november 2022
Meenemen: een meditatiekussentje en eventueel thee of iets anders lekkers te drinken. Optioneel: iets meenemen om op te zitten en een zelfgemaakt “protest”bord voor klimaatactie.

De organisatie zal handouts met de planning en liedteksten uitdelen. Als je niet van zingen houdt (in het openbaar), vrees niet, er zijn geen verplichtingen.

Op Facebook kan je meer lezen en je aanmelden 

“Op een zachte manier kunt u de wereld schudden.”
– Mahatma Gandhi