Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindful omgaan met stress en burn-out

Mindful omgaan met stress en burn-out

STOPPEN EN OPLADEN: OP WEG NAAR MEER WELZIJN! 

  • Voel je de druk van constante eisen?
  • Balanceer je op de rand van een burn-out?
  • Kom je voortdurend tijd te kort?
  • Houdt je hoofd niet op met malen?
  • Ben je het contact met je lichaam kwijt?

Dan is het tijd om op de pauzeknop te drukken en te investeren in je welzijn. 
Gun jezelf een heel weekend om dieper in de beoefening van mindfulness te komen op weg naar een evenwichtiger en vrijer leven.

WAAROM DEELNEMEN

Kom tot rust in een boedhistisch centrum, omringd door de natuur, weg van alle druk en eisen uit je dagelijkse leven.   

Oefen gedurende een heel weekend met meditatie, aandachtige lichaamsoefeningen en ontspanning. Leer hoe je deze in je dagelijkse leven kunt integreren voor meer fysiek en mentaal welzijn.

Tijd voor zelfreflectie. Oefeningen om te reflecteren over prioriteiten en bronnen van stress. Om vanuit mededogen te kunnen kiezen voor goede zelfzorg.

Contact met gelijkgestemden die de uitdagingen begrijpen waar jij mee te maken hebt. Deel ervaringen, leer van en ondersteun elkaar.

Heerlijke maaltijden: voed je lichaam met zorgvuldig samengestelde vegetarische maaltijden om je algehele welzijn te ondersteunen. Ontdek het verband tussen een gezond dieet, aandachtig eten en welzijn.

SAMENGEVAT

Laat stress en burn-out je leven niet bepalen. Investeer in jezelf en dit weekend, waar je handvatten ontvangt, voor meer zelfzorg, veerkracht en het pad naar een vrijer leven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum/ tijd: Het weekend start vrijdag 1 maart 2024 om 18 uur met een lichte maaltijd. Je bent welkom vanaf 16 uur. Het programma eindigt zondag 3 maart om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen bij Apeldoorn. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Info over OV naar Bosoord vind je hier.

Begeleiding: dit weekend wordt begeleid door leden van de Orde van Interzijn: Jacquelien van Galen en Marijke Steenbergen en dharmaleraar Margriet Messelink. 

Jacquelien

Jacquelien van Galen
oefent in de Reftersangha te Nijmegen, was lid van de onderwijssangha, en heeft jaren in het onderwijs gewerkt.

marijke steenbergen Marijke Steenbergen
oefent in sangha Tuin te Utrecht, en werkt als lichaamsgericht therapeute.
margriet Margriet Messelink
oefent met Sangha Almere in de Van Hanh Pagode, is vertrouwenspersoon voor Stichting Leven in Aandacht, en heeft gewerkt als arts.

Vervoer: OV met trein en bus: er zijn enkele buslijnen die in de buurt van Bosoord stoppen. Raadpleeg hiervoor de reisplanner van de NS of OV9292.
Voor wie met de auto komt: er is voldoende parkeerplek bij Bosoord. Bedenk of je iemand mee kunt nemen of ophalen bij een station.  Een week tevoren sturen we een carpoollijst rond zodat je kunt afspreken om met elkaar mee te rijden

Kosten: De deelnameprijs bedraagt voor wie het kan betalen €292. Voor wie wat minder kan besteden: €219. Voor studenten, jongeren en mensen met een gelijke financiele situatie is de prijs €146. Huur van een linnenpakket (lakens plus handdoeken) kost €6.50 extra. Er zijn 1-persoonskamers beschikbaar. Je kunt je voorkeur hiervoor aangeven op het inschrijfformulier als je een 2-persoonskamer boekt. De toeslag hiervoor bedraagt €36,50.  Ca 3 weken tevoren wijzen we de 1-persoonskamers toe.

In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop Dana voor de begeleiders als dank voor het onderricht. We zorgen voor een QR code voor digitaal doneren.

Aanmelden: Je kunt je vanaf 2 januari 2024 online aanmelden via de knop Inschrijven, helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt). 

Annuleringsvoorwaarden: Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 01-03-2024 18:00
Einddatum 03-03-2024 16:00
Max. deelnemers 25
Ingeschreven 12
Prijs per persoon van 146 tot 292 euro
Locatie Bosoord, Loenen
Categorieën Verdiepingsprogramma , Meerdaagse retraite

Locatie Kaart