Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

13 mei 2023

Leven op Simply Canvas Farm

Sinds deze maand verwelkomt de website van Leven in aandacht Sandra als nieuwe blogger. Zij zal geregeld verslag doen van haar leven in de Zuid-Frankrijk waar zij samen met Santi in de buurt van Plum Village woont. Deze maand presenteert zij haar eerste blog. Die kan je hier lezen.
Sandra woont sinds 2001 samen met Santi in Frankrijk, de eerste jaren in Plum Village. Santi was Thay Ananda, een monnik hij werd geordonneerd in de Theravada traditie, maar woonde 3 jaar lang in Plum Village waar hij Dharmaleraar was. Sandra woonde 4,5 jaar in Plum Village. 2,5 jaar als leek in de Lower Hamlet en daarna 2 jaar als Cúc Nghiem in de New Hamlet. Meditatie en mindfulness maakt voor beiden al ruim 35 jaar uit in hun leven. Voor velen jaren binnen formele oefening en de laatste jaren doordrenkt het hun dagelijks leven op een informele manier.

Ze wonen op de boerderij Simply Canvas Farm. Een boerderij met 5 hectare land die volgens de permacultuur- en voedselbosprincipes wordt ingericht. Tuinieren in samenwerking met de natuur, voeten in de klei, mindful ondernemen en zelfreflectie komen hier allemaal bij elkaar. Er is zo een plek ontstaan waar gasten heen kunnen van april tussen september voor rust en vrolijkheid tijdens vakantie of voor introspectie en diepe ontspanning tijdens workshops en retraites. In de winter krijgt de innerlijke kluizenaar de ruimte met veel rust en stilte. Dan heeft Sandra tijd om te schrijven, bomen te planten en bloesemremedies te maken. Santi gaat naar buiten en vindt een nieuw kippenhok uit, speelt met zijn vissen of klust erop los.

www.simplycanvasfarm.com
hello@simplycanvasfarm.com
@simplycanvasfarm