Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen en aankondigingen. Nieuwsartikelen zijn afkomstig van de internationale Plum Village gemeenschap of vanuit Leven in Aandacht in Nederland en Vlaanderen. Stuur je bijdrage aan: webredactie@aandacht.net

Vier nieuwe leden van de Orde van Interzijn

dinsdag, 10 mei 2022

Vier nieuwe leden van de Orde van Interzijn

Door Peter van Leeuwen

Op zaterdag 7 mei vond in Zaltbommel de ordinatie plaats van vier nieuwe ordeleden. Het was de eerste keer dat dit weer op locatie kon plaatsvinden sinds de coronatijd. De ceremonie werd geleid voor Zuster True Dedication en bijgewoond voor familie en vrienden, ordeleden en kloosterlingen.

Lees meer

Interview met sr True Dedication in Trouw

maandag, 09 mei 2022

Interview met sr True Dedication in Trouw

Meer en minder bekende Nederlanders vertellen in Trouw over hun persoonlijke leefregel of inspirerende zin. Vandaag [9 mei 2022]: sister True Dedication van Plum Village.

“Zoals velen werd ik verliefd op de aarde door als kind naar de documentaires te kijken van David Attenborough. Maar toen ik opgroeide, raakte ik meer en meer bezorgd over waar het met onze planeet en onze beschaving heenging. Zo bezorgd dat het me bij vlagen wanhopig en radeloos maakte, en ik dacht: ‘Wat heeft het allemaal nog voor zin?’

Lees meer

Prachtige lezingen op mindfulness retraite in Beukenhof

donderdag, 05 mei 2022

Prachtige lezingen op mindfulness retraite in Beukenhof

Van 28 april tot 1 mei was er een grote retraite in het voormalige capucijnenklooster Beukenhof in Biezenmortel. Plum Village non en leraar Sr True Dedication begeleidde deze retraite samen met br. Phap Linh en 3 Nederlandse kloosterlingen. Er waren 120 deelnemers, waaronder 30 jongeren.

Lees meer

To Be or not to Bee

zaterdag, 30 april 2022

To Be or not to Bee

Van 24 April tot 12 Juni exposeert Madelon Hooykaas met haar tentoonstelling ‘To Be or not to Bee’, in Museum Rijswijk.

Madelon is sinds lang een student van Thich Nhat Hanh en lid van de Orde van Interzijn. Zij is een pionier op het gebied van video en video-installaties. Ze doet al langer artistiek onderzoek naar de bijen en in haar werk legt ze relaties met de natuur. 

Lees meer

Plum Village nonnen brengen bezoek aan Oekraïne

zaterdag, 16 april 2022

Plum Village nonnen brengen bezoek aan Oekraïne

De internationale kloostergemeenschap Plum Village erkent het inherente recht van alle wezens om in vrede te leven. Zij heeft een aantal stappen ondernomen als reactie op de oorlog en de groeiende humanitaire crisis in Oekraïne.

Lees meer

Oproep landelijke onderwijs sangha

zaterdag, 09 april 2022

Oproep landelijke onderwijs sangha

Oproep aan docenten, leraren en personeel werkzaam in het onderwijs die mediteren in de traditie van Plum Village en Thich Nhat Hanh

Mijn naam is Baltus van Laatum. Ik ben leraar en beoefen het mediteren en leven in aandacht vanaf 2018. Ik ben op zoek naar docenten/leraren die samen met mij willen mediteren, denken en doen bij het opzetten van een landelijke onderwijs sangha. Ben jij docent/leraar of lerares en ben je enigszins bekend met de traditie van leven in aandacht en Thich Nhat Hanh? Neem dan contact met me op. Dat kan op e-mail adres bvanlaatum@planet.nl of telefoonnummer 0612079455. Samen kunnen we dan de onderwijs sangha vorm gaan geven.

Lees meer

Sr. True Dedication over eenvoudig leven en minder consumeren

donderdag, 07 april 2022

Sr. True Dedication over eenvoudig leven en minder consumeren

Zuster True Dedication van Plum Village is bekend om haar affiniteit met klimaatactie en geengageerd boeddhisme. Ze was met een team kloosterlingen aanwezig in Glasgow tijdens de internationale klimaattop. Zij spraken met congresgangers en boden meditatiesessies aan. We tonen hier enkele korte video's  waarin ze haar inzichten deelt over eenvoudig leven in diep contact met de Aarde.

Lees meer
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden